top of page

תופים

תופים9.jpg

הצעות לפעילויות

הקימו להקה משפחתית (תוכלו לבקש מילדכם להמציא לה שם), תוך שימוש בכל כלי נגינה שיש להם בהישג יד. דברו על חשיבות העבודה המשותפת כצוות, וכיצד לכל אחד מחברי הלהקה יש תפקיד חשוב. אם אין לכם כלי נגינה אמיתיים, השתמשו בחפצי בית העשויים מחומרים שונים ככלי נגינה. אפשרו לילד להיות המנצח או המתופף הראשי ועודדו אותו לשיר יחד עם המוזיקה שלו.

צאו ל"ציד צלילים" עם הילד והקשיבו לצלילים שונים בסביבה. עודדו את הילד לחקות את הצלילים שהוא שומע וליצור מקצבים משלו. פעילות זו יכולה לעזור לילד לפתח את כישורי ההקשבה והעיבוד השמיעתי שלו.


הצבת גבולות: שחקו משחק העמדת פנים שבו הילד בתפקיד ההורה, והמבוגר משחק את תפקיד הילד שרוצה לתופף בתופים בקול רם. כשהילד יצטרך לחשוב על הסברים כגון "הרעש מכאיב לי באוזניים" ו"אולי נמצא דרך שקטה יותר לשחק" יקל עליו להבין את נקודת המבט של ההורה.

פעילות לוח חלומות: ספקו לילד חומרים כמו מגזינים, מדבקות ונייר צבעוני. בקשו ממנו ליצור "לוח חלומות" על ידי חיתוך תמונות ומילים המייצגות דברים שהם רוצים לעשות או להיות כשיהיו גדולים. עודדו את הילד לדבר על החלומות והשאיפות שלו.

אספו פריטים שונים מרחבי הבית שמשמיעים צלילים, כגון פעמון, כף עץ ונייר מקומט וכו'. בקשו מילדכם לעצום את עיניו בזמן שאתם משמיעים צלילים שונים, ובקשו ממנו לנחש איזה פריט השמיע את הצליל. לאחר מכן, התחלפו בתפקידים: תנו לילד להשמיע את הצלילים שלו עם  הפריטים ואתם תנחשו מה הם.


האזינו ביחד עם ילדכם ליצירה "פטר והזאב" של סרגיי פרוקופייב, עם מספר המתאר את ההתרחשויות (נמצא ב-YouTube).  דברו על האופן שבו כל כלי מחקה חיה שונה ויוצר אווירה אחרת. מה הרגיש בכל חלק? מה תאר לעצמו?
 

משחקי קצב: שחקו עם הילד משחקים הכוללים מחיאות כפיים, טפיחות וריצה במקצבים שונים. דברו על איך מוזיקה יכולה להיות דרך מהנה לבטא את עצמנו ולהתחבר לאחרים, אבל שחשוב להיות מודעים לכמה אנחנו רועשים ולכבד את המרחב והגבולות של אנשים אחרים.

אווירון.png
אווירון.png
אווירון.png
אווירון.png
אווירון.png
אווירון.png
אווירון.png

הצעות לנושאי שיחה

בשיר מספר שחר כיצד אמא חושבת שהמנגינות שלו הן "סתם רעש". שאלו את ילדכם כיצד לדעתו שחר מרגיש כשהוא שומע זאת. שאלו אותו האם גם לו קרה שמישהו לא הבין או לא העריך משהו שיצר או אמר. האם גם הוא הרגיש כמו שחר?

חלומות לעתיד: שאלו את ילדכם מה היה רוצה להיות כשיגדל ומדוע. עודדו אותו לחלום בגדול ולדבר על הצעדים שהוא צריך לעשות כדי להשיג את המטרות שלו, כמו ללכת לבית הספר או לתרגל מיומנות בסבלנות. שתפו את הילד בחלומות שהיו לכם בילדותכם, וכיצד הגשמתם אותם, או שהחלומות השתנו וחלומות חדשים תפסו את מקומם.

הצבת גבולות: שוחחו עם ילדכם על מדוע חשוב להגביל התנהגות, כגון להיות רועש מדי. בקשו מהם לחלוק את מחשבותיהם ורגשותיהם לגבי הקפדה על כללים ומדוע חשוב להקשיב למבוגרים.

שאלו את ילדכם מה זה אומר להיות "מפורסם". האם גם הוא רוצה להיות כזה? מדוע? שוחחו אתו גם על הבעייתיות שיש בתרחיש כזה, כמו אובדן פרטיות, הצורך לנסוע ולהופיע כל הזמן וכו'.
 

שוחחו עם ילדכם על שימושים שונים בחפצים שכבר אין בהם צורך, כמו למשל יצירת כלי נגינה או הכנת תמונת קולאז', או עציצים למרפסת ממכלים ישנים. עודדו אותו למצוא שימושים מעניינים משלו וחזקו אותו על רעיונותיו.

אדיבות ואמפתיה: שוחח עם ילדכם על החשיבות שבלהיות אדיב ואמפתי כלפי אחרים. עודדו אותו לחשוב איך אחרים עשויים להרגיש אם הוא לא יתייחס אליהם בכבוד (למשל לרגישותם לרעש, להפרעה בזמן לא מתאים, למרחב הפיזי שלהם וכד'). שאלו אותו האם קרה לו שמישהו אחר התנהג כלפיו בצורה מכעיסה, וכיצד הרגיש.

© 2035 by Site Name. Powered and secured by Wix

bottom of page