ציור

הצעות לפעילויות
בקשו את ילדכם לצייר את החיה או החפץ האהובים עליו. שבחו את מאמציו ועודדו אותו להמשיך להתאמן. תוכלו לתלות בחדר הילדים לוח שַׁעַם שבראשו שלט "הציורים של...", עליו ייתלו ציוריו החדשים (את הישנים אפשר לשמור בקלסר/תיקיה).
פעילות דיון קבוצתי בגן הילדים: שוחחו עם הילדים על הדברים האהובים עליהם לצייר או ליצור, ועודדו אותם לשתף את עבודתם זה עם זה. למדו אותם את החשיבות של להיות אדיבים ותומכים אחד כלפי השני.
המציאו ביחד עם ילדכם סיפור על דמות שהתמודדה עם דחייה או עלבון, אך הצליחה להתגבר על כך באמצעות התמדה ואמונה עצמית. תוכלו ליצור את הסצנות לסירוגין. שוחחו על הסיפור עם ילדכם ובקשו ממנו לשתף במחשבותיו וברגשותיו לגביו
הערכת אמנות: קחו את ילדכם למוזיאון וחשפו אותו למגוון סגנונות וטכניקות אמנות. שוחח איתו על האופן שבו לכל אמן יש את הסגנון והחזון הייחודיים שלו, וכיצד האמנות היא סובייקטיבית וניתן לפרש אותה בדרכים שונות.
או לחילופין: דפדפו עם ילדיכם באלבום אומנות מודרנית. בקשו שיצביע על ציורים המוצאים חן בעיניו וכאלה שלא. בקשו שיתאר מדוע. דברו על כך שציורים, כמו דברים רבים אחרים, הם עניין של טעם, ולא חייבים להסכים לגביהם. דברו על החשיבות של עשיית דברים שאוהבים, בלי קשר למה שאחרים חושבים על איכותם או חשיבותם
שיתוף פעולה: עודדו את הילד לעבוד על עבודות-יד בשיתוף עם אחרים, כמו בני משפחה או חברים. זה יכול לעזור להם ללמוד לקבל ביקורת בונה ולהעריך את החוזקות של אחרים, ובמקביל לבנות את הביטחון העצמי שלהם.
הציעו לילדכם לנהל יומן שבו הוא יתעד (בעזרתכם) דברים שהוא שמח עליהם בכל יום, כולל היכולות וההישגים שלו. זה יכול לעזור להם להתמקד בהיבטים החיוביים של חייו ולבנות תחושת ערך עצמי.






הצעות לנושאי שיחה
שאלו את ילדכם מדוע לדעתו שחר נעלב. אילו היה יכול, מה הוא היה אומר לשחר? האם אי פעם הוא עשה משהו שבאמת היה גאה בו, אבל מישהו אחר לא אהב? איך זה גרם לו להרגיש?
איך נוכל ללמוד להעריך את היצירות וההישגים שלנו גם אם נראה שאחרים לא אוהבים אותן?
שאלו את ילדכם האם אי פעם שמע או ראה מישהו אומר משהו מרושע או מעליב לילד אחר.
איך זה גרם לו להרגיש?
האם ילדכם יכול להיזכר במילים טובות שאמר לחבר או בן משפחה שהיה עצוב או מוטרד?
איך נוכל לעודד את החברים או בני משפחתנו כשהם מרגישים עצובים או נעלבים?
שאלו את ילדכם האם הוא יכול לחשוב על משהו שהוא ממש טוב בו או שהוא נהנה לעשות.
איך זה גורם לו להרגיש כשהוא עושה את זה?
איך נוכל ללמוד להעריך יצירות של אנשים אחרים גם אם אנחנו לא בהכרח אוהבים אותם בעצמנו
שאלו את ילדכם האם הוא יכול לחשוב על משהו שהיה לו קשה לביצוע או שמישהו אמר שהוא
לא יכול לעשות, ובכל זאת לא ויתר? איך הרגיש כשהצליח?






