top of page

משחקים

משחקים4.jpg

הצעות לפעילויות

בנו  עם ילדכם מגדל: השתמשו בכיסאות, סדינים, קופסאות קרטון או כל פריט מתאים אחר שיש בבית כדי לבנות מגדל עם ילדכם. עודדו אותו להשתמש ביצירתיות ובכישורי פתרון בעיות שלו בזמן שהוא בונה, וחזקו אותו על הצלחות ורעיונות יפים.

צרו רכבת מקופסאות, מכלי פלסטיק או חומרים אחרים שיש בבית. עודדו את ילדכם להשתמש בדמיון שלו בזמן שהוא משחק עם הרכבת וממציא סיפורים לאן היא נוסעת.


חילופי תפקידים: שחקו עם ילדכם במשחק תפקידים שיש בו קונפליקט, למשל שודד-ים מול רב-חובל, ילד שמסרב לבצע מטלה שאבא/אמא ביקשו וכו'. ברגע מסוים החליפו תפקידים.
אחרי המשחק דברו עם הילד איזה תפקיד אהב יותר, או שקל היה לו יותר לשחק, ומדוע. 

 

שחקו ב"מכבי אש": השתמשו במשאיות כיבוי צעצוע ואביזרים אחרים כדי ליצור משחק כיבוי אש. שחקו כאילו מקומות שונים בבית או בחצר עולים באש ויש לכבותם או להציל צעצועים אהובים מבין הלהבות הדמיוניות. המשחק נועד לפתח את הדמיון ואת כישורי משחק התפקידים של הילד, כמו גם יכולת פתרון הבעיות שצצות בעת "השריפה".
כשתנוחו תוכלו לדבר אתו על חשיבות כללי הבטיחות בנושא אש, גפרורים, מדורות וכד'.

 

צרו מסלול מכשולים בסלון או בחצר שלכם באמצעות כריות, קופסאות וחפצים אחרים. עודדו את ילדכם לטפס, לזחול ולקפוץ בזמן שהם מנווטים במסלול המכשולים, ועזרו לו לפתח את מיומנויות המוטוריקה הגסה שלו.
 

ציור ועבודות יד יכולים להיות דרך מצוינת לגיל הרך לפתח את היצירתיות והמוטוריקה העדינה שלהם. עודדו את ילדכם לצייר את הדברים שהוא אוהב, כמו רכבות, מגדלים, בובות וכו'

אווירון.png
אווירון.png
אווירון.png
אווירון.png
אווירון.png
אווירון.png

הצעות לנושאי שיחה

משחקים וצעצועים אהובים: שאלו את ילדכם על המשחקים והצעצועים האהובים עליו ולמה הוא אוהב אותם. עודדו אותו לבטא את רגשותיו הקשורים לכל משחק וצעצוע.

בנייה ויצירה: שוחחו עם ילדכם על חוויותיו בבנייה ויצירה של דברים, שאלו אותו על הרגשות שלו במהלך תהליך הבנייה ואיך זה מרגיש לראות את היצירה שלהם מצליחה או לא.

התגברות על מכשולים: שוחחו עם ילדכם על מקרים שבהם הוא התמודד עם אתגרים או מכשולים, כמו בניית מגדל שלא הפסיק ליפול או משחק תופסת שלא הצליח. שאלו אותו איך הוא הרגיש כשהתמודד עם האתגרים האלה ואיך הוא התגבר עליהם. שאלו אותו איך זה מרגיש ללמוד דברים חדשים. האם הוא שמח ללמוד משהו חדש? בקשו שיחלוק אתכם דברים חדשים שלמד בגן.

משחק עם חברים: שוחחו עם ילדכם איך הוא מרגיש כשהוא משחק עם חברים. שאלו אותו אם הוא מרגיש שמח, מתרגש או עצבני כשהוא מכיר חברים חדשים, ואיך זה מרגיש כשהוא משחק יחד וחולק צעצועים.

להיות אמיץ: שוחחו עם ילדכם על זמנים שבהם הוא הרגיש אמיץ, כגון כאשר טיפס על מגדל גבוה או התחזה לגיבור-על. שאלו אותו איך זה מרגיש להיות אמיץ, והאם הוא מרגיש גאווה או שמחה כשהוא עושה משהו אמיץ. דברו על המשמעות של "אומץ", ובמה אפשר להפגין אומץ שאינו קשור לסכנה פיזית (למשל לעמוד מול לחץ חברתי).

למידה וגילוי: שאלו את ילדכם איך זה מרגיש ללמוד דברים חדשים ואם הוא מרגיש שמחה או חשש כשהם לומד דברים חדשים. במידה והוא מעלה חששות שוחחו אתו על כך ועודדו אותו לתפוס למידה של דברים חדשים כאתגר מרגש שניתן ללמוד ולתרגל עד שמצליחים בו.

משחק דמיוני: שוחחו עם ילדכם על התרחישים השונים שהוא מדמיין בזמן משחק, כמו להיות כבאי, שוטר או גיבור-על. עודדו אותו לבטא איך הוא מרגיש כשהוא מדמיין את עצמו בתפקידים אלו ואילו רגשות הוא חווה במהלך משחק העמדת פנים.

שאלו את ילדיכם אילו משחקים הוא מעדיף - האם הוא אוהב משחקים תחרותיים, משחקים הדורשים שיתוף פעולה עם אחרים, אולי משחקים שהוא משחק לבד. שאלו אותו למה הוא מעדיף את המשחקים האלה על פני סוגים אחרים. 
במידה וילדכם נמנע ממשחקים תחרותיים או מרובי משתתפים, בררו אתו האם יש משהו מאיים או מעורר חששות במשחקים מסוג זה, וחשבו כיצד ניתן לסייע לו בכך.

זכרו ליצור סביבה בטוחה ותומכת בה ילדכם ירגיש בנוח לבטא את רגשותיו. עודדו אותו לדבר בפתיחות ולהקשיב בתשומת לב למה שיש לו לומר.

© 2035 by Site Name. Powered and secured by Wix

bottom of page